– DEĞERLER EĞİTİMİ – 5-A VE 5-B SINIFLARIYLA “ARAMIZA HOŞGELDİN” ETKİNLİĞİ
Facebook Twitter YouTube
Home 2013 - 2014 DEĞERLER EĞİTİMİ – 5-A VE 5-B SINIFLARIYLA “ARAMIZA HOŞGELDİN” ETKİNLİĞİ
formats

DEĞERLER EĞİTİMİ – 5-A VE 5-B SINIFLARIYLA “ARAMIZA HOŞGELDİN” ETKİNLİĞİ

Dostluk değerimiz kapsamında bu ay yaptığımız etkinliklerden bir diğeri “Aramıza Hoş geldin” …

5.sınıflarımızla uyguladığımız bu etkinlikte amacımız; hem bu yıl TED Ailemize yeni katılan arkadaşlarımızın alışma sürecini kolaylaştırmak hem de sınıflarımızda ki dostluk bağlarını güçlendirmekti. Ayrıca çocuklarımız arasındaki paylaşımı, birbirlerine olan saygı ve sevgiyi, aramıza yeni katılanlarla da birlikte daha kocaman aile olacağımız bilincini arttırmak istedik.

İlk olarak her iki sınıfa da (5/A VE 5/B) yeni katılan öğrencilerimize gönüllü koçluk yapmak isteyen öğrencileri seçtik ve eşleştirdik. Öğrencilerimiz 2 hafta boyunca koçluğunu üstelendikleri yeni arkadaşlarıyla vakit geçirdiler. Ona her konuda destek olmaya çalıştılar.

Yeni arkadaşlarına okulumuzu gezdirdiler, birlikte yemek yediler, sohbet ettiler, oyunlar oynadılar… Bu sayede birbirlerini daha iyi tanıdılar ve yeni arkadaşlıklar kurmanın tadını çıkardılar.

2 haftanın sonunda birlikte nasıl vakit geçirdiklerini ve neler yaptıklarını sınıf arkadaşlarıyla paylaştık ve yazılı olarak rehberliğe verdiler. Etkinliğin sonunda yeni gelen öğrencilerimiz kendilerine destek olan arkadaşlarına  “Teşekkür Belgesi”  verdiler.

2 Haftayı Birlikte Nasıl Geçirdiklerine Dair Örnekler…

Etiketler:

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>